News

Workshop Open Data voor water (30 mei)

Op 30 mei organiseert CETIC in Gosselies "Open Data voor water en energie: use cases en workshop"

Gebruikersdag Open en Geo Data (2 juni)

Op 2 juni organiseert DigitaalVlaanderen in Brussel een gebruikersdag open en geo data.

Nieuwe bron: PensionStat

De metadata van het PensionStat platform zijn toegevoegd.

Workshop FAIRness voor geo data (28 februari)

Het voornaamste doel van het GO-PEG project, waar de Spatial Applications Division van KU Leuven deel van uitmaakt, is toegang voorzien tot geharmoniseerde open geografische gegevens en bijhorende metadata. GO-PEG focust daarbij op praktische toepassingen in echte use-cases, de opgedane ervaringen zijn daardoor ook praktisch bruikbaar in andere situaties.

Linked Open Data marktbevraging 2023

Stad Gent en Stad Brugge slaan met het project Lokale Open Data Economie (LODE) de handen in elkaar om samen met u en open data de stad vorm te geven.

FuturoCité: nieuwe opleidingen "Ouvrir ma ville"

Om steden, gemeenten en andere Waalse besturen te adviseren en te ondersteunen bij hun implementatie van open data, biedt FuturoCité het programma "Ouvrir ma Ville" aan.
Een nieuwe reeks trainingen gaat in januari van start.

Publiekdomeindag 2023 (15 februari)

Samen met Universiteitsbibliotheek Gent, de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) en Wikimedia België organiseert Meemo de jaarlijkse Publiekdomeindag.

Vacature: open science data engineer

Het Vlaams Instituut voor Zee is op zoek naar een open science data engineer.

Interactieve begroting van de federale uitgaven

De FOD BOSA lanceert een nieuw platform waarmee je een beter beeld krijgt van de uitgaven van verschillende federale overheidsorganisaties.

FOSS4G / State of the Map (17 november)

De "FOSS4G" conferenties brengen ontwikkelaars en gebruikers van open source geo tools samen, terwijl de "State of the Map Belgium" in kaart brengt hoe het staat met het OpenStreetMap project in België.

LODE: hoe meer, maar ook hoe beter gebruikmaken van open data ?

Brugge en Gent willen rijkdom aan open data niet alleen beschikbaar, maar ook bruikbaar en aanspreekbaar maken. Wanneer hebben data een maatschappelijke en economische meerwaarde bijvoorbeeld, en voor wie?

Barometer gegevenscultuur 2022

In het kader van het programma Digitaal Wallonië en met de steun van het Waals Gewest heeft Futurocité de Barometer van de gegevenscultuur editie 2022 gepubliceerd.

Webinars EU data portaal

Dit opleidingspakket is bedoeld om gegevensverstrekkers te helpen hun gegevens open te stellen en beschikbaar te stellen via data.europa.eu.

Linked data en standaarden (KBR)

U bent van harte uitgenodigd op de  "Linked data and international standards for cultural heritage" conferentie, die op 13 – 14 september 2022 zal plaatsvinden in de Koninklijke Bibliotheek van België.

Nieuwe bron: Fluvius

De metadata van het Fluvius open data portaal zijn toegevoegd.